In het voorjaar van 2019 kreeg ik een mailtje of ik een stageplaats had voor een persoon met een beperking. Mijn eerste reactie was dat ik veel te ongeduldig ben om iemand te begeleiden, laat staan iemand waar ik extra aandacht aan moest besteden. Langs de andere kant wilde ik zo iemand wel een kans geven, zeker omdat het iemand gemotiveerd is en houdt van koken…

Na veel wikken en wegen zou ik het een kans geven op woensdag namiddag, alles staat dan in de toog en we konden voorbereidingen doen voor donderdag, geen stressmomentjes en geen druk. De eerste kennismaking zat goed en ik wilde er volledig voor gaan.
Eind mei startte Laura haar eerste stagedag, een beetje onwennig en we moesten elkaar nog leren kennen maar al bij al hadden we er beide een goed gevoel over. Het einde van het schooljaar kwam al snel in zicht en stapten we over naar begeleid werken.

Laura woont al haar hele leven in Retie en is 25 jaar, ze verzamelt uilen, houdt van dansen, muziek en lekker eten (ballekes in tomatensaus, pasta, videe,…), is vriendelijk en lacht altijd, een zonnetje in Christels keuken.
De klik tussen Laura en mij was er en we hadden plezier in het werk, Laura leerde snel en was meteen een goede hulp. Ze is snel van aannemen en wilde meer leren. Nu was het vooral de voorbereiding die we deden, mij leek het een meerwaarde dat ze ook de afgewerkte gerechten zou zien en zo nog trotser zou zijn op wat ze had gemaakt. Laura zou op woensdagochtend komen om te helpen koken en te proeven.
En plezier dat we samen hebben: koken, soms stressen, Laura houdt in de gaten dat er niets verbrand, elkaar plagen, samen meezingen met de Nederlandstalige liedjes,… zaaaalig om zo iemand in de keuken te hebben.
Het gaat zo goed dat ze vanaf januari 2 ochtenden mij helpt met koken, op maandag en op woensdag.

Ik raad iedereen aan die de kans krijgt om een persoon met een beperking te begeleiden om het zeker te proberen en het een kans te geven. Het is een goede beslissing geweest om Laura bij Christels keuken te betrekken. Ik word zelf rustiger als zij er is, ik krijg ontzettend veel vriendschap en voldoening van haar, ze is optimistisch, zelfverzekerd en zeker een meerwaarde!

Dank je wel Laura!

Kom haar eens begroeten op maandag of woensdag – ze is er tot 13u30 – en zie haar stralen in de keuken.